30. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů a aromatických bylinek. Vyzkoušejte recept na tuto lahodnou polévku s korýši a dopřejte si pořádnou dávku mořských chutí přímo z Provence.
Suroviny
- 400g rybího masa (např. treska, losos, mořský vlk)
- 200g měkkýšů (nejlépe mušle nebo chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička fenyklových semínek
- 1 lžička safránu
- 500ml rybího vývaru
- sůl, pepř, čerstvý petržel
Postup
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata, papriku a na kolečka nakrájené rybí maso.
- Přidáme rybí vývar, fenyklová semínka a safrán. Přiveďte k varu a nechte vařit asi 15 minut.
- Přidejte měkkýše a vařte dalších 5 minut, dokud se neotevřou.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Posypte nadrobno nasekaným petrželem.
- Podávejte s plátky čerstvé bagety.