19. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s croûtons
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z Francie, která je oblíbená pro svou bohatou chutí a jednoduchost přípravy. Tato lahodná rybí polévka je podávána s křupavými croûtons, které dodávají jemnou texturu a chuť. Vyzkoušejte tento recept na bouillabaisse a přenesete své chuťové buňky do francouzského přímořského města!

Suroviny

  • 500 g směsného rybího masa (losos, mořské ryby, krevety)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 l vína
  • 500 ml rybího vývaru
  • 1 špetka safránu
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka
  • čerstvý chléb na croûtons

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
  2. Přidáme rajčatovou pastu, mletou papriku a zalijeme vínem.
  3. Přidáme rybí maso a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut.
  4. Přidáme safrán, osolíme a opepříme dle chuti.
  5. Servírujeme s nasekanou petrželkou a croûtons. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *