23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s crostini.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná bohatých mořských chutí. Podávejte ji s křupavými crostini a dopřejte si skvělou chuťovou bombu. Vyzkoušejte recept na bouillabaisse rybí polévku s crostini a užijte si lahodné a luxusní jídlo plné mořské lahůdky.

Suroviny:

  • 500g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 plechovka oliv
  • 1 šálek bílého vína
  • 1 l rybího vývaru
  • sůl, pepř, provensálské bylinky
  • olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku na olivovém oleji.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, olivy a necháme chvíli restovat.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
  4. Poté přidáme rybí vývar a necháme povařit 15-20 minut.
  5. Přidáme na kostičky nakrájené ryby a necháme vařit dalších 5 minut.
  6. Osolíme, opepříme a přidáme provensálské bylinky podle chuti.
  7. Servírujeme s crostini (grilovaný chléb posypaný olivovým olejem a česnekem).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *