23. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná bohatých mořských chutí. Podávejte ji s křupavými crostini a dopřejte si skvělou chuťovou bombu. Vyzkoušejte recept na bouillabaisse rybí polévku s crostini a užijte si lahodné a luxusní jídlo plné mořské lahůdky.
Suroviny:
- 500g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 plechovka oliv
- 1 šálek bílého vína
- 1 l rybího vývaru
- sůl, pepř, provensálské bylinky
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájená rajčata, olivy a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
- Poté přidáme rybí vývar a necháme povařit 15-20 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájené ryby a necháme vařit dalších 5 minut.
- Osolíme, opepříme a přidáme provensálské bylinky podle chuti.
- Servírujeme s crostini (grilovaný chléb posypaný olivovým olejem a česnekem).