22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s crostini
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodnou bouillabaisse rybí polévku s křupavými crostini. Skvělá kombinace čerstvých ryb, zeleniny a koření vám zaručí jedinečný chuťový zážitek. Připravte si tento tradiční francouzský pokrm a užijte si ho naplno!

Suroviny

  • 500g směsi mořských ryb (např. treska, platýs, losos)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 špetka safránu
  • 1/2 sklenice bílého vína
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej
  • Bageta na crostini

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájená rajčata a necháme je chvilku restovat.
  3. Přidáme nakrájené ryby, tymián, rozmarýn a safrán a krátce restujeme.
  4. Zalijeme bílým vínem a přidáme rajčatový protlak. Dusíme do měkkého.
  5. Pokud je polévka příliš hustá, doplňujeme vodou nebo vývarem. Osolíme a okořeníme podle chuti.
  6. Pokud chceme, můžeme přidat také případné mořské plody (krevety, mušle).
  7. Mezitím si nakrájíme bagetu na plátky, které osmažíme na pánvi s olivovým olejem do zlatova – vzniknou crostini.
  8. Polévku podáváme s crostini a můžeme ozdobit plátky citronu a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *