19. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z Marseille a je oblíbená pro svou intenzivní chuť a bohaté aroma moře. Vyzkoušejte tento autentický recept a připravte si lahodnou bouillabaisse přímo v pohodlí vaší domácnosti. S touto lahůdkou se určitě stane vaše následující večeře nezapomenutelnou!
Suroviny
- 600 g mixu různých ryb (např. mořský vlk, treska, mušle, krevety)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- olivový olej
- sůl, pepř, safrán, bobkový list
- petržel a chléb na servírování
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata, papriku a nechte chvíli dusit.
- Zalijte vývarem a přidejte bílé víno, safrán, bobkový list, sůl a pepř. Vařte asi 15 minut.
- Přidejte na kousky nakrájené ryby a vařte dalších 10 minut, dokud ryby nejsou hotové.
- Na závěr přidejte nasekanou petržel a dochuťte podle potřeby.
- Polévku podávejte s křupavým chlebem. Dobrou chuť!