30. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse – rybí chuťovka z Marseille
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je klasické rybí jídlo s původem z Marseille, které vás okouzlí svou intenzivní chutí a aromatem moře. Podívejte se na náš recept a připravte si tuto lahůdku doma! Suroviny jako je kapr, mořský vlk nebo loupák jistě udělají radost všem milovníkům rybího pokrmu. Naučte se připravit tento tradiční francouzský pokrm a okusíte lahodný kousek již za pár hodin.

Suroviny:

  • 500 g různých ryb (např. treska, mořská pstruh, mušle)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 brambora
  • petržel
  • olivový olej
  • sůl, pepř, bylinky na dochucení

Postup:

  1. Nejprve ryby očistíme, zbavíme šupin, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na drobné kostky, stejně tak i papriku a bramboru.
  3. V hrnci si rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem.
  4. Přidáme rajčata, papriku a bramboru a za stálého míchání dusíme asi 10 minut.
  5. Přilijeme vodu a necháme vařit asi 15 minut.
  6. Přidáme ryby a vaříme dalších 10 minut, dokud nejsou ryby hotové.
  7. Na závěr dochutíme solí, pepřem a bylinkami, posypeme nasekanou petrželí.
  8. Podáváme s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *