21. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse pro gurmány
zdroj: Recepty 24/7

Chtěli ⁤byste ‍si vychutnat lahodnou bouillabaisse?​ Naše receptura „Bouillabaisse ‌pro gurmány“ vám zaručuje fantastickou chuťovou explozi. S autentickým přístupem ⁣k této⁣ tradiční francouzské specialitě, se vám podaří připravit bohatou rybí polévku, která vás ⁣nadchne svou aromatickou vůní a delikátní chutí. S naším ⁢podrobným‍ návodem, který je plný⁢ tipů⁣ a triků, se snadno‍ vyvarujete běžným⁤ chybám a zaručíte ⁣si úspěch. Nechejte se ‍unést‍ do ⁤světa⁣ chutí s naším‌ receptem‌ na Bouillabaisse pro gurmány. Vaše chuťové⁤ buňky vám za to budou vděčné.

Suroviny

  • 1 kg různých ⁤druhů mořských ryb (např. tresky, lososa, halibuta)
  • 300 g chobotnic
  • 300 g mušlí
  • 300 ‍g ‌krevet
  • 2⁣ cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ​rajčata
  • 1 paprika
  • 1 ⁤plechovka rajčatového protlaku
  • 1 l rybího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vína
  • sůl a pepř ⁣podle chuti
  • petrželka na ozdobení

Postup

  1. Chobotnice omyjeme⁤ a nakrájíme na kolečka.
  2. Ryby omyjeme, zbavíme šupin a nakrájíme ​na⁣ menší kousky.
  3. Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a⁣ česnek, ⁤přidáme nakrájená rajčata ⁣a papriku a ⁤necháme chvilku dusit.
  4. Přidáme ‍rajčatový protlak, rybí vývar a bílé ⁢víno. Přivedeme k varu​ a necháme vařit přibližně 10 minut.
  5. Přidáme chobotnice a ryby ​a⁣ vaříme ‌dalších 5 minut, nebo dokud se ryby‌ nezachytí.
  6. Přidáme mušle a krevety‍ a vaříme dalších 5 minut, nebo dokud se mušle otevřou.
  7. Podáváme‍ posypané ⁢posekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *