8. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse polévka s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse polévka s mořskými plody je lahodná a aromatická specialita, která vás okamžitě přenese na pobřeží Francie. Tato výtečná polévka kombinuje bohatý výrazný chuťový profil s pestrou směsicí čerstvých mořských plodů, jako jsou ryby, krevety a mušle. Připravte si tuto autentickou bouillabaisse doma a užijte si závan mořského vzduchu přímo ve své kuchyni. S naším jednoduchým receptem budete mít chutnou a vydatnou polévku připravenou za chvíli!

Suroviny

  • 500 g smíšených mořských plodů (např. krevety, mušle, langošte)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 0,5 l rybího vývaru
  • 0,5 l bílého vína
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Mořské plody očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata a papriku umyjeme a nakrájíme na kostičky.
  3. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek, rajčata a papriku. Dusíme pár minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidáme rajčatový protlak, provensálské bylinky, sůl a pepř. Promícháme a necháme dusit dalších pár minut.
  5. Po chvíli přidáme rybí vývar a bílé víno. Dusíme asi 10 minut, než se omáčka zredukuje.
  6. Na závěr přidáme smíšené mořské plody a vaříme do měkka, asi 5-7 minut.
  7. Hotovou bouillabaisse polévku podáváme s čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *