3. 4. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse peciální polévka s rybami
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská polévka plná čerstvých ryb a mořských plodů. Tato speciální verze receptu Bouillabaisse obsahuje bohatou a lahodnou omáčku plnou aromatů a chuti moře. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a dopřejte si skvělou chuť Francie.

Suroviny

  • 500g různých ryb (např. treska, mořský vlk, losos)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 brambora
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 400g rajčatového protlaku
  • 300ml rybího vývaru
  • suché bílé víno

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek, papriku a bramboru.
  2. Přidejte nakrájená rajčata a restujte do měkka.
  3. Přilijte rybí vývar a nechte provařit.
  4. Přidejte rajčatový protlak a nechte vařit cca 15 minut.
  5. V dalším hrnci vařte nakrájené ryby v bílém víně, dokud nejsou hotové.
  6. Přidejte ryby do polévky a dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *