3. 4. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská polévka plná čerstvých ryb a mořských plodů. Tato speciální verze receptu Bouillabaisse obsahuje bohatou a lahodnou omáčku plnou aromatů a chuti moře. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a dopřejte si skvělou chuť Francie.
Suroviny
- 500g různých ryb (např. treska, mořský vlk, losos)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 brambora
- čerstvý petržel
- sůl, pepř
- olivový olej
- 400g rajčatového protlaku
- 300ml rybího vývaru
- suché bílé víno
Postup
- Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek, papriku a bramboru.
- Přidejte nakrájená rajčata a restujte do měkka.
- Přilijte rybí vývar a nechte provařit.
- Přidejte rajčatový protlak a nechte vařit cca 15 minut.
- V dalším hrnci vařte nakrájené ryby v bílém víně, dokud nejsou hotové.
- Přidejte ryby do polévky a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte posypané nasekanou petrželí.