10. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse fixe-bouillon
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse fixe-bouillon: Klasická francouzská rybí polévka ​plná bohatých chutí⁢ a vůní ⁤moře. Tento recept zaručuje dokonale⁤ vyváženou kombinaci ryb, zeleniny a aromatických bylinek. ⁤Připravte si lahodnou a autentickou bouillabaisse přímo z pohodlí domova​ s naším jednoduchým a osvědčeným receptem. Vychutnejte ⁣si tento lahodný pokrm, který ‍zahřeje i v nejchladnějších dnech! ‌

Suroviny

  • 500g různých⁢ druhů ryb (např. treska, losos, mořský vlk, mořský vlk)
  • 500g⁣ korýšů (např. krevety, mušle, malé krevety)
  • 2 lžíce olivového⁢ oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 rajčata, nasekané
  • 1 lžička fenyklových semen
  • 1 lžička šafránu
  • 1 l horké vody
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 l bílého vína
  • 1 citron, na plátky
  • Sůl,​ pepř ⁣a petrželka na dochucení

Postup

  1. V ⁣misce smíchejte olivový olej, cibuli, ​česnek, rajčata, fenyklová semena a šafrán.
  2. V hrnci přiveďte k varu vodu, rybí vývar a bílé víno.
  3. Přidejte směs z mísy do hrnce a nechte vařit přibližně 15 minut, dokud se příchuť nespojí.
  4. Přidejte ryby a korýše a vařte ⁢dalších 10 minut, dokud⁣ se ryby ⁣podrobují.
  5. Přidávejte citronové plátky a dochuťte solí a pepřem podle ⁤chuti.
  6. Před ‍servírováním posypte čerstvou nasekanou⁢ petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *