10. 11. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse fixe-bouillon: Klasická francouzská rybí polévka plná bohatých chutí a vůní moře. Tento recept zaručuje dokonale vyváženou kombinaci ryb, zeleniny a aromatických bylinek. Připravte si lahodnou a autentickou bouillabaisse přímo z pohodlí domova s naším jednoduchým a osvědčeným receptem. Vychutnejte si tento lahodný pokrm, který zahřeje i v nejchladnějších dnech!
Suroviny
- 500g různých druhů ryb (např. treska, losos, mořský vlk, mořský vlk)
- 500g korýšů (např. krevety, mušle, malé krevety)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 rajčata, nasekané
- 1 lžička fenyklových semen
- 1 lžička šafránu
- 1 l horké vody
- 1 l rybího vývaru
- 1 l bílého vína
- 1 citron, na plátky
- Sůl, pepř a petrželka na dochucení
Postup
- V misce smíchejte olivový olej, cibuli, česnek, rajčata, fenyklová semena a šafrán.
- V hrnci přiveďte k varu vodu, rybí vývar a bílé víno.
- Přidejte směs z mísy do hrnce a nechte vařit přibližně 15 minut, dokud se příchuť nespojí.
- Přidejte ryby a korýše a vařte dalších 10 minut, dokud se ryby podrobují.
- Přidávejte citronové plátky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Před servírováním posypte čerstvou nasekanou petrželkou.