14. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte originální a chutný recept na bouillabaisse, ale rádi byste, aby neobsahoval žádný francouzský vliv? Zde je právě pro vás perfektní recept na bouillabaisse bez francouzského vlivu! Připravte si toto jednoduché a lahodné jídlo plné čerstvých mořských plodů, které si zamilují nejen milovníci rybího masa. Využijte našich jedinečných ingrediencí a připravte si toto neodolatelné jídlo snadno a rychle. Vaše chuťové pohárky budou nadšené a vy si budete moci vychutnat bouillabaisse se svým vlastním osobitým dotekem!
Suroviny
- 500 g rybích filet (např. tresky, candáta, lososa)
- 500 g mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 šalotka
- 1 l rybího vývaru
- 1 l bílého vína
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Na olivovém oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, šalotku a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájená rajčata a dusíme, dokud se nerozpadnou.
- Zalijeme rybím vývarem a bílým vínem a necháme provařit.
- Do vroucího vývaru postupně přidáváme rybí filety a mořské plody a vaříme do měkka.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Při podávání ozdobíme čerstvým petrželem.