3. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na bouillabaisse? Naše klasická francouzská bouillabaisse je tu, aby vás nadchla svou bohatou chutí a rafinovaností. Tento vydatný rybí pokrm je plný čerstvých mořských plodů, které jsou vařené v aromatickém základu z cibule, česneku, rajčat a bylinek. Přidejte k tomu špetku safránu a povařte do dokonalosti. Ponořte se do světa francouzské kuchyně a vyzkoušejte naši lahodnou bouillabaisse ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g různých druhů ryb (například štika, treska, mořské vlčí žrádlo)
  • 300 g měkkýšů (například korýši, mušle)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml rybího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžička sušeného fenyklu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • špetka safránu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte přísady. Ryby nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek jemně nasekejte, rajčata a papriku oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte rajčata a papriku a krátce restujte.
  4. Přidejte ryby a měkkýše, zalijte bílým vínem a nechte chvíli povařit.
  5. Přidejte rybí vývar, fenykl, tymián a safrán. Promíchejte a nechte vařit asi 20 minut, dokud se ryby neudělají.
  6. Před podáváním ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Bouillabaisse podávejte s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *