7. 4. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Borůvkový tiramisu s mascarpone a kávou je skvělý dezert, který láká svou jemností a dokonalou kombinací chutí. Tento recept je ideální pro všechny milovníky tiramisu, kterým nevadí experimentovat s novými přísadami. Vyzkoušejte tento lahodný dezert a nechte se unést dokonalou kombinací borůvek, mascarpone a kávy ve své kuchyni.
Suroviny
- 200g borůvek
- 250g mascarpone sýra
- 100g cukru
- 2 vejce
- 1 šálek silné kávy
- 200g piškotů
- kakao na posypání
Postup
- Nejprve si připravíme kávu a necháme ji vychladnout.
- Borůvky omyjeme a necháme je okapat.
- V míse smícháme mascarpone s cukrem a žloutky z vajec.
- Ve druhé míse ušleháme bílky z vajec tak dlouho, dokud nedosáhnou tuhého sněhu.
- Pomalu vmícháme ušlehané bílky do směsi s mascarpone.
- Do malých skleniček postupně vrstvíme piškoty namočené v kávě, směs mascarpone a borůvky.
- Posypeme mascarpone vrstvu kakaem a necháme minimálně 4 hodiny odpočinout v lednici.
- Před podáváním můžeme posypat kakaem.