1. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na italskou Boloňskou omáčku je naprosto nepřekonatelný. S přísadami jako je čerstvé mleté maso, rajčatový základ, cibule a bylinky, vykouzlíte skvělou omáčku, která své chuťové pohárky trefí na milimetr. Připravte si tuto klasickou omáčku, která se hodí ke špagetám či těstovinám a udělejte si radost svému jídelnímu lístku. Připravte to nejlepší z Itálie ve své vlastní kuchyni!
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 střední cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 400 g oloupaných a nasekaných rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 125 ml červeného vína
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička cukru
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na středním ohni zahřejte olivový olej ve větší pánvi.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte je asi 5 minut, nebo dokud nezměknou a nezezlátnou.
- Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud zcela nezhnědne.
- Přidejte rajčata, rajčatový protlak, červené víno, oregano a cukr.
- Za stálého míchání nechte směs vařit na nízkém ohni asi 30 minut, nebo dokud omáčka nezhustne.
- Při dochucování použijte sůl a pepř podle chuti.
- Boloňskou omáčku podávejte s vařenou těstovinou a posypete ji nastrouhaným parmazánem.