1. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Boloňská omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Náš recept na italskou Boloňskou⁢ omáčku je naprosto nepřekonatelný. S přísadami ‌jako je čerstvé mleté maso, rajčatový ⁣základ, ⁢cibule a bylinky, vykouzlíte skvělou ⁢omáčku, ‌která své chuťové pohárky trefí​ na ⁤milimetr. Připravte si tuto klasickou omáčku, která se hodí ⁣ke špagetám či těstovinám a⁤ udělejte si radost svému‌ jídelnímu lístku. Připravte to nejlepší z Itálie ve své vlastní ‌kuchyni! ⁢

Suroviny

  • 500 g⁢ mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule, nakrájená na ⁢drobné kousky
  • 2​ stroužky ‍česneku, nakrájené na tenké ​plátky
  • 400 g oloupaných a nasekaných rajčat
  • 2 ⁢lžíce rajčatového⁣ protlaku
  • 125 ml červeného vína
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička ⁤cukru
  • 3 ‌lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na středním ohni zahřejte olivový‍ olej​ ve větší pánvi.
  2. Přidejte cibuli a česnek‍ a smažte je asi 5 ⁢minut, nebo dokud nezměknou a nezezlátnou.
  3. Přidejte mleté ⁣maso a smažte ho, dokud zcela nezhnědne.
  4. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, červené víno, oregano ‍a cukr.
  5. Za ​stálého⁣ míchání nechte směs vařit na nízkém ohni asi 30 minut, ‍nebo dokud ⁣omáčka nezhustne.
  6. Při‍ dochucování použijte sůl a pepř podle chuti.
  7. Boloňskou ⁤omáčku podávejte s vařenou těstovinou a ​posypete ji ⁣nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *