24. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Bolognese špagety s parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohatá a sýrově lahodná kombinace – bolognese špagety s parmazánem. Recept s krok za krokem doporučeními pro přípravu chutného jídla, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a užijte si neodolatelnou kombinaci špaget s omáčkou Bolognese a vrstvou parmazánu. Jeden z nejoblíbenějších jídel v italské kuchyni!

Suroviny

  • 400 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 200 ml bílého vína
  • sůl, pepř
  • 400 g špaget
  • parmazán

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a osmahneme ho dozlatova.
  3. Přilijeme víno a necháme ho zevapnit.
  4. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, rajčatový protlak a oregano. Osolíme a opepříme podle chuti a dusíme pod pokličkou 30 minut.
  5. V mezidobí uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu a scedíme je.
  6. Na talíř podáváme špagety zalité bolognesovou omáčkou a posypeme parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *