27. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Bolognese pasta s grana padano
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodnou boloňskou omáčku s grana padano s tímto receptem na boloňskou těstovinu. Kombinace výrazného mletého masa, rajčat a sýra grana padano vás jistě okouzlí. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového pyré
  • 200 ml vývaru
  • 1 lžička sušeného oregána
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g těstovin
  • Grana Padano na nastrouhání
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisované česnek, mleté maso a restujte dozlatova.
  3. Přilijte rajčatové pyré, vývar, přidejte oregáno, sůl a pepř a krátce provařte.
  4. Nastrouhejte Grana Padano a přidejte do omáčky.
  5. V jiném hrnci uvařte těstoviny al dente podle pokynů na obalu.
  6. Uvařené těstoviny sceďte a smíchejte s bolognese omáčkou.
  7. Servírujte posypané nastrouhaným Grana Padano a okrájenou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *