31. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná bolognese omáčka s těstovinami je klasický italský recept, který si zamilujete. S vůní česneku, cibule a rajčat v kombinaci s mletým masem vytvoříte lahodnou omáčku, která dokonale ladí s těstovinami. Skvělá volba pro rodinnou večeři nebo na rychlý oběd. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si svůj vlastní italský zážitek doma.
Suroviny
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 středně velká paprika, nasekaná
- 400g rajčat z konzervy
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 400g těstovin
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezačnou hnědnout.
- Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova. Přidejte nakrájenou mrkev a papriku a restujte dalších pár minut.
- Přidejte rajčata z konzervy a nechte omáčku jemně vařit asi 20 minut, občas promíchávejte.
- Přidejte sušené bylinky, sůl a pepř. Dochutíme podle chuti a povaříme dalších 10 minut.
- V mezičase uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou vody, ve které se vařily těstoviny. Podáváme s uvařenými těstovinami.