12. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Bolo de Milho je tradiční brazilský kukuřičný koláč, který jistě osloví všechny milovníky sladkých dobrot. Tato jednoduchá a chutná pochoutka je připravena z čerstvé kukuřice, mouky, cukru a mléka. S lahodnou vůní kukuřice a bohatou chuťovou paletou zaručuje Bolo de Milho nezapomenutelný zážitek. Snadno se připravuje a může být servírován jako dezert nebo sladká svačinka. Sledujte tento jednoduchý recept a nechte se unést chuťovými dobroty Bola de Milho!
Suroviny
- 2 konzervy slazeného kukuřičného pyré
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Postup
- Smíchejte v misce kukuřičné pyré, mouku, cukr, mléko, vejce, rozpuštěné máslo, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a sůl. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Vymažte a vysypte dortovou formu moukou.
- Nalijte těsto do dortové formy a vyrovnávejte povrch lžící nebo špachtlí.
- Pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut, nebo dokud dort nezíská zlatohnědou barvu a nezměkne při stisknutí.
- Nechte dort vychladnout v dortové formě asi 10 minut, poté ho opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
- Dort můžete podávat teplý nebo studený. Pokud si přejete, můžete ho posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit šlehačkou.