5. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Bohemian bramborový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Bohemian bramborový guláš‌ je tradiční české ⁤jídlo plné chuti a aromatických koření. Tento​ lahodný guláš ⁤se⁣ připravuje z brambor, cibule,⁤ papriky ‍a hovězího masa, které‍ se dusí ve výborné omáčce. Pokrm je ideální⁢ pro⁢ chladné ‌dny a bude lahodit všem​ milovníkům ‍tradiční ⁢české kuchyně. Sledujte​ náš recept ‌a ⁢připravte si doma tento skvělý pokrm!

Suroviny

  • 1 kg​ brambor
  • 2 cibule
  • 3 stroužky ​česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 ​lžička majoránky
  • 500 g hovězího⁢ masa na guláš
  • 400 g loupaných rajčat
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • sůl a ‍pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji‌ osmahneme na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli ⁣a prolisovaný česnek a zpěníme.
  3. Přidáme mletou papriku,⁤ kmín a‌ majoránku a rychle promícháme.
  4. Přidáme na kostičky ⁤nakrájené loupané rajčata.
  5. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
  6. Za stálého míchání necháme provařit a ⁣dochutíme solí⁢ a ‍pepřem.
  7. Guláš podáváme s vařenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *