5. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Bohemian bramborový guláš je tradiční české jídlo plné chuti a aromatických koření. Tento lahodný guláš se připravuje z brambor, cibule, papriky a hovězího masa, které se dusí ve výborné omáčce. Pokrm je ideální pro chladné dny a bude lahodit všem milovníkům tradiční české kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si doma tento skvělý pokrm!
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička majoránky
- 500 g hovězího masa na guláš
- 400 g loupaných rajčat
- 400 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a zpěníme.
- Přidáme mletou papriku, kmín a majoránku a rychle promícháme.
- Přidáme na kostičky nakrájené loupané rajčata.
- Zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
- Za stálého míchání necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
- Guláš podáváme s vařenými brambory.