22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční francouzský recept na Boeuf Bourguignon s domácími knedlíky. Tento bohatý a chutný hovězí pokrm vařený v červeném víně se skvěle hodí jako hlavní chod pro speciální příležitosti nebo jako nedělní oběd. S lahodnými kousky masa, zeleniny a aromatickými bylinkami se budou jistě všichni vaši hosté oblizovat. Podávejte s čerstvě uvařenými knedlíky pro dokonalou kombinaci chutí. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak tento skvělý pokrm připravit doma. Užijte si skvělou chuť!
Suroviny
- 600g hovězí kližka
- 200g slaniny
- 3 cibule
- 3 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 250g žampiónů
- 400ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi orestujeme nakrájenou slaninu, vyndáme a na ní restujeme na kostky nakrájené kližky
- Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený česnek a žampióny
- Po asi 5 minutách přidáme zpět slaninu, zalijeme vínem a vývarem a dochutíme tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem
- Dusíme pod pokličkou asi 2-3 hodiny, dokud maso není měkké
- Mezitím si připravíme knedlík podle receptu na knedlíky
- Suroviny prostředí na talíře, ozdobíme bylinkami a podáváme s knedlíkem