22. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční francouzský recept na Boeuf Bourguignon s domácími knedlíky. Tento bohatý a chutný hovězí pokrm vařený v červeném víně se skvěle hodí jako hlavní chod pro speciální příležitosti nebo jako nedělní oběd. S lahodnými kousky masa, zeleniny a aromatickými bylinkami se budou jistě všichni vaši hosté oblizovat. Podávejte s čerstvě uvařenými knedlíky pro dokonalou kombinaci chutí. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak tento skvělý pokrm připravit doma. Užijte si skvělou chuť!

Suroviny

  • 600g hovězí kližka
  • 200g slaniny
  • 3 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 250g žampiónů
  • 400ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi orestujeme nakrájenou slaninu, vyndáme a na ní restujeme na kostky nakrájené kližky
  2. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený česnek a žampióny
  3. Po asi 5 minutách přidáme zpět slaninu, zalijeme vínem a vývarem a dochutíme tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem
  4. Dusíme pod pokličkou asi 2-3 hodiny, dokud maso není měkké
  5. Mezitím si připravíme knedlík podle receptu na knedlíky
  6. Suroviny prostředí na talíře, ozdobíme bylinkami a podáváme s knedlíkem

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *