15. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Boeuf Bourguignon s hranolkami
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf Bourguignon s hranolkami je francouzská klasika plná bohatých chutí a šťavnatého masa, které se krásně doplňuje s křupavými hranolky. Tento lahodný recept je skvělým způsobem, jak si dopřát luxusní večeři doma! Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si tento lahodný pokrm snadno a rychle.

Suroviny

  • 800 g hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • černý pepř, sůl, tymián
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou slaninu a vyndáme ji z hrnce.
  2. Na stejném tuku opečeme nakrájené maso, osolíme a opepříme.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájený česnek.
  4. Na hranitý a zlatavý šťávu přidáme dvě lžíce hladké mouky. Zamícháme.
  5. Přilijeme víno a směs vývaru a rajčatového protlaku. Zamícháme.
  6. Přidáme bobkový list a k odvaření necháme asi 2 hodiny. Dochutíme tymiánem. Podáváme s hranolkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *