18. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon s hovězím masem je klasický francouzský recept, který potěší milovníky dobrého jídla. Lahodná hovězí kýta se dusí v červeném víně spolu s kořením, zeleninou a bylinkami, čímž vznikne lahodné jídlo plné chutí. Podávejte s přílohou podle vašeho výběru a užijte si skvělou gastronomickou zkušenost. S tímto receptem se rozhodně nešlápnete vedle!

Suroviny

  • 800g hovězího masa
  • 200g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200g žampionů
  • 1 lahev červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce rajčatové pasty
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou slaninu, vyjmeme a na stejném tuku orestujeme na kostky nakrájené maso.
  2. Přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek, nakrájenou mrkev a žampiony, a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme zpět slaninu, zalijeme vínem a vývarem, přidáme rajčatovou pastu a koření.
  4. Vše uvaříme do měkka asi 2-3 hodiny na mírném ohni.
  5. S podušeným bramborem podáváme horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *