7. 4. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na tradiční francouzské jídlo Boeuf Bourguignon bez komplikovaného procesu, jste na správném místě! Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodné hovězí dušené maso s kořením a červeným vínem, které vám jistě zahřeje duši i tělo. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento chutný a aromatický pokrm doma!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na guláš
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 1 celerová hlíza
- Petržel
- Bobkový list
- Špetka soli a pepře
- Červené víno
- Hovězí vývar
- Olivový olej
Postup
- Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, vyndáme a do stejného tuku opečeme na kostky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme nakrájené cibuli, mrkev, celer, prolisovaný česnek a petržel, osolíme, opepříme a osmažíme ještě chvíli společně s masem.
- Přidáme trochu hladké mouky, zalijeme vínem a vývarem a necháme vařit asi 2-3 hodiny pod pokličkou na mírném ohni.
- Případně dochutíme a podáváme s domácími houskovými knedlíky nebo bramborovou kaší.