7. 4. 2025
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon recept bez tečky
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na tradiční francouzské jídlo Boeuf Bourguignon bez komplikovaného procesu, jste na správném místě! Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodné hovězí dušené maso s kořením a červeným vínem, které vám jistě zahřeje duši i tělo. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento chutný a aromatický pokrm doma!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 1 celerová hlíza
  • Petržel
  • Bobkový list
  • Špetka soli a pepře
  • Červené víno
  • Hovězí vývar
  • Olivový olej

Postup

  1. Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, vyndáme a do stejného tuku opečeme na kostky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidáme nakrájené cibuli, mrkev, celer, prolisovaný česnek a petržel, osolíme, opepříme a osmažíme ještě chvíli společně s masem.
  3. Přidáme trochu hladké mouky, zalijeme vínem a vývarem a necháme vařit asi 2-3 hodiny pod pokličkou na mírném ohni.
  4. Případně dochutíme a podáváme s domácími houskovými knedlíky nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *