21. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou bobovou polévku s jehněčím masem, která vás zahřeje i zasytí. Tento tradiční recept je plný chutí a vitamínů, ideální volba pro zimní období. Sledujte náš krok za krokem spolehlivý recept a užijte si lahodnou bobovou polévku doma.
Suroviny
- 400 g jehněčího masa
- 250 g sušených bílých bobů
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl, pepř
- petržel na ozdobení
Postup
- Boby dejte přes noc namočit do vody.
- Po namočení vodu slijte, boby propláchněte a dejte vařit v osolené vodě.
- V druhém hrnci osmahněte na oleji na drobné kousky nakrájenou cibuli, mrkev a brambory.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajčatový protlak, kmín, papriku, sůl a pepř.
- Vše zalijte vodou a nechte vařit, dokud maso není měkké.
- Přidejte uvařené boby a povařte ještě 10 minut.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželí.