21. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
Bobová polévka s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou bobovou polévku s jehněčím masem, která vás zahřeje i zasytí. Tento tradiční recept je plný chutí a vitamínů, ideální volba pro zimní období. Sledujte náš krok za krokem spolehlivý recept a užijte si lahodnou bobovou polévku doma.

Suroviny

  • 400 g jehněčího masa
  • 250 g sušených bílých bobů
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl, pepř
  • petržel na ozdobení

Postup

  1. Boby dejte přes noc namočit do vody.
  2. Po namočení vodu slijte, boby propláchněte a dejte vařit v osolené vodě.
  3. V druhém hrnci osmahněte na oleji na drobné kousky nakrájenou cibuli, mrkev a brambory.
  4. Přidejte nakrájené jehněčí maso a restujte, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte rajčatový protlak, kmín, papriku, sůl a pepř.
  6. Vše zalijte vodou a nechte vařit, dokud maso není měkké.
  7. Přidejte uvařené boby a povařte ještě 10 minut.
  8. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *