20. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Bò bún – vietnamská polévka.
zdroj: Recepty 24/7

Vietnamská polévka Bò bún je lahodným jídlem plným exotických chutí. Tento recept vás přenese přímo do ulic Hanoje. Bò bún je složen z jemně marinovaného hovězího masa, šťavnaté naklíčené sojové výhonky, křupavého salátu, čerstvé bylinky a nudlí z rýže. Tato lehká a osvěžující polévka je skvělou alternativou k tradičnímu ramenu. Připravte si exotický zážitek v podobě vietnamské polévky Bò bún ještě dnes!

Suroviny

  • 200 g rýžových nudlí
  • 300 g hovězí svíčkové
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 okurek
  • 1 cibule
  • 3 česneky
  • 2 vajíčka
  • čerstvá koriandr
  • mungo klíčky
  • hrst čerstvých bylinek

Postup

  1. Uvařte rýžové nudle dle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
  2. Hovězí svíčkovou nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte rybí omáčku, limetkovou šťávu a hnědý cukr ve vhodné misce a marinujte v ní plátky hovězí svíčkové po dobu minimálně 30 minut.
  3. Připravte si zeleninu. Papriku, mrkev, okurku, cibuli a česnek nakrájejte na tenké proužky nebo plátky.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou svíčkovou a marinádu, dokud maso není propečené a zlato-hnědé.
  5. V další pánvi udělejte dvě vajíčka ve formě placků a nakrájejte je na proužky.
  6. Na talíři si připravte miso polévku. Do džbánu nalijte vroucí vodu a rozmíchejte miso pastu, dokud je hladká. Přidejte mungo klíčky a promíchejte.
  7. Do misek přidejte rýžové nudle, svíčkovou, zeleninu, vajíčka a zalijte miso polévkou.
  8. Po vrchu posypte čerstvými bylinkami a podávejte ještě teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *