23. 1. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Biryaniová rýže s masem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou biryaniovou rýži s masem v českém stylu. Tento recept kombinuje aromatické koření, dušené maso a voňavou rýži pro dokonalou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g basmati rýže
  • 500g hovězího masa nakrájeného na kousky
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 2 cm kůry z pomeranče
  • 2 lžičky mletého kurkuma
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté koriandru
  • hrst podžitka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na začátku si nechte rýži namočenou ve vodě asi na 30 minut.
  2. V hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  3. Přidejte do pánve maso a restujte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidejte rajčata, česnek, kurkumu, skořici, kmín, koriandr, kůru z pomeranče a osolte a opepřete podle chuti.
  5. Nechejte směs dusit asi 10 minut a mezitím si předehřejte troubu na 180°C.
  6. Přidejte rýži do pánve a zalijte vodou tak, aby byla rýže ponořená.
  7. Dejte směs vařit a potom ji přesuňte do pekáčku a dejte péct do trouby asi na 30 minut.
  8. Hotovou biryaniovou rýži podávejte posypanou nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *