11. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Biryani se zeleninou a mandlí.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na Biryani se zeleninou a mandlí, plný exotických chutí a aromat! Tento tradiční indický pokrm je skvělou kombinací koření, zeleniny a pražených mandlí, které vám rozhodně zvednou náladu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou vegetariánskou variantu tohoto populárního jídla. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 2 šálky basmati rýže
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 hrnek zeleného hrášku
  • 1 hrnek nakrájených mandlí
  • 2 lžíce směsi indických koření (garam masala)
  • 1 lžička kurkumy
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • Soľ a pepř podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. V hrnci přiveďte vývar k varu a dejte do něj rýži, vařte do měkka.
  2. Na pánvi osmažte cibuli do zlatova, přidejte zeleninu a osmažte do změknutí.
  3. Přisypte koření, promíchejte a nechte chvíli restovat.
  4. Přidejte zeleninu k rýži, osolte a opepřete podle chuti.
  5. Na pánvi zlehka opečte mandle a na závěr je posypte přes hotový biryani.
  6. Podávejte teplé a můžete ozdobit nastrouhaným kokosem nebo čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *