20. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na bílou rybu s osvěžujícím citrusovým twistem. Tato chutná kombinace rybího masa s kyselým a sladkým aroma citrusů určitě potěší vaše chuťové buňky. S návodem na přípravu bílé ryby s citrusovou omáčkou si jednoduše a rychle připravíte lahodné pokrm, který oslaví chuťové papily vašich blízkých. Nechte se inspirovat a uvařte si skvělou rybu s citrusovým nádechem ještě dnes!
Suroviny:
- 500g bílé ryby filetů (např. treska, platýs)
- 2 střední citrony
- 1 pomeranč
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- čerstvý petržel na ozdobení
Postup:
- Nejprve si připravíme marinádu. Nastrouháme kůru z jednoho citronu a pomeranče a vymačkáme šťávu ze všech tří citrusů.
- Očištěné a nakrájené česnek rozmixujeme s olivovým olejem, citrusem a kůrou, solí a pepřem.
- Rybu potřeme marinádou ze všech stran a necháme odpočívat minimálně 30 minut, ideálně déle.
- Předehřejeme troubu na 180°C a pokrytou pekáč vyložíme pečicím papírem.
- Rybu vložíme do pekáče a zalijeme marinádou.
- Pokryjeme pečicím papírem a pečeme v troubě cca 20-25 minut, dokud ryba není hotová.
- Před podáváním můžeme posypat nasekaným petrželem.