20. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Bílá ryba s citrusy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‍ lahodný recept​ na bílou rybu s osvěžujícím citrusovým twistem. Tato chutná kombinace rybího masa s kyselým a⁢ sladkým aroma citrusů určitě potěší vaše chuťové buňky. S‌ návodem na přípravu bílé⁤ ryby⁢ s citrusovou ​omáčkou si⁤ jednoduše a⁤ rychle připravíte ⁤lahodné ⁣pokrm, který ​oslaví chuťové papily ‍vašich⁤ blízkých. Nechte se inspirovat a uvařte si skvělou rybu ‌s citrusovým nádechem ještě dnes!

Suroviny:

  • 500g bílé ryby filetů (např. ⁢treska, platýs)
  • 2 ⁢střední citrony
  • 1 pomeranč
  • 2 ⁣stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý petržel na ozdobení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu.​ Nastrouháme kůru z jednoho citronu a⁤ pomeranče ⁢a vymačkáme šťávu ze všech tří citrusů.
  2. Očištěné a ‌nakrájené česnek rozmixujeme s ⁣olivovým olejem, citrusem a kůrou, solí a pepřem.
  3. Rybu potřeme ⁣marinádou ​ze všech‍ stran a necháme odpočívat⁢ minimálně 30 minut, ideálně déle.
  4. Předehřejeme troubu na 180°C a ‍pokrytou pekáč vyložíme pečicím papírem.
  5. Rybu vložíme do pekáče a zalijeme marinádou.
  6. Pokryjeme pečicím‍ papírem a pečeme v ⁣troubě ‍cca 20-25 minut, dokud ryba ‌není hotová.
  7. Před podáváním můžeme posypat nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *