12. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Biftek s omáčkou bordelaise
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na exkluzivní biftek s lahodnou omáčkou bordelaise. Skvělá kombinace grilovaného masitých bifteku a bohaté omáčky z redukovaného vína, cibule a bylinek vás jistě okouzlí. Vychutnejte si luxusní chuťový zážitek připravený přímo u vás doma.

Suroviny

  • 2 kusy bifteků (cca 200g každý)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml vývaru
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku bordelaise. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme sušený tymián a za stálého míchání krátce podusíme.
  3. Přilijeme vývar a červené víno a necháme omáčku provařit do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Bifteky očistíme od případného tuku a osolíme a opepříme z obou stran. Na rozpálené pánvi s trochou másla je rychle osmažíme podle preferovaného stupně propečení (medium, well done atd.).
  5. Po upečení necháme bifteky chvíli odpočinout, poté je podáváme zalité omáčkou bordelaise. Podáváme s přílohou podle vlastní chuti, například bramborovou kaší nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *