27. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Biftek s chimichurrim a pečenými brambory
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohaté a šťavnaté biftek s pikantní chimichurri omáčkou a křupavými pečenými brambory. Skvělá kombinace argentinské kuchyně, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 kusy bifteků
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cibule
  • 1 citron
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 lžička octa (bílého nebo jablečného)
  • sůl, pepř
  • 1 kg brambor

Postup

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. Nakrájíme petrželku, česnek, papriku a cibuli na jemné kousky.
  2. Smícháme je v misce s citronovou šťávou, olivovým olejem, octem, solí a pepřem. Omáčku necháme odstát alespoň hodinu v lednici, aby chutě dobře promísily.
  3. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  4. Předehřejeme troubu na 200 stupňů a zahřejeme pánev. Bifteky osolíme a opepříme z obou stran. Přidáme je na rozpálenou pánev a opečeme podle preference. Poté si je odložíme stranou a necháme odpočívat.
  5. Na stejnou pánev přidáme nakrájené brambory, osolíme, opepříme a promícháme s trochou olivového oleje. Pečeme v troubě asi 30 minut, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké.
  6. Smažené bifteky podáváme s pečenými brambory a šťavnatou chimichurri omáčkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *