9. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Biftek s chimichurri a bramborami.
zdroj: Recepty 24/7

Biftek s chimichurri omáčkou a křupavými bramborami je chutný a sycený pokrm, který skvěle kombinuje šťavnatý steak s osvěžující bylinkovou omáčkou a lahodně křupavými brambory. Užijte si tento lahodný argentinský pokrm doma i večeři se svými blízkými.

Suroviny

  • 2 kusy bifteků
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 lžíce octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g brambor

Postup

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru důkladně rozmixujeme petrželku, koriandr, olivový olej, octa, mletou papriku, stroužky česneku, chilli papričku, sůl a pepř.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut, nebo dokud nezměkčí.
  3. Bifteky osolíme a opečeme na rozpálené pánvi podle vašich preferencí.
  4. Smažené bifteky podáváme s chimichurri omáčkou a vařenými bramborami jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *