9. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Biftek s chimichurri omáčkou a křupavými bramborami je chutný a sycený pokrm, který skvěle kombinuje šťavnatý steak s osvěžující bylinkovou omáčkou a lahodně křupavými brambory. Užijte si tento lahodný argentinský pokrm doma i večeři se svými blízkými.
Suroviny
- 2 kusy bifteků
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 3 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprička
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 400 g brambor
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru důkladně rozmixujeme petrželku, koriandr, olivový olej, octa, mletou papriku, stroužky česneku, chilli papričku, sůl a pepř.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut, nebo dokud nezměkčí.
- Bifteky osolíme a opečeme na rozpálené pánvi podle vašich preferencí.
- Smažené bifteky podáváme s chimichurri omáčkou a vařenými bramborami jako přílohou.