22. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Bife de Chorizo s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Bife de Chorizo s chimichurri je argentinský pokrm, který spojuje grilovaný hovězí steak s pikantní chimichurri omáčkou. Tento lahodný recept představuje kombinaci chutí a vůní, která rozzáří vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek z Latinské Ameriky.

Suroviny

  • 4 kusy bife de chorizo (Argentinský střední řízek)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Chimichurri

  • 1 šálek nasekané petrželky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/4 šálku čerstvého citronové šťávy
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 lžička mleté párkule
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience na chimichurri v misce a odložte stranou.
  2. Předehřejte gril nebo pánev na střední teplotu.
  3. Osolte a opepřete bife de chorizo z obou stran a potřete olivovým olejem.
  4. Grilujte bife de chorizo na grilu nebo v pánvi asi 4-5 minut na každou stranu pro střední propečení.
  5. Než bude maso hotové, potřete ho chimichurri omáčkou z obou stran a nechte ještě na grilu na 1 minutu, aby se omáčka zahřála.
  6. Hotové bife de chorizo podávejte s přílohou dle vašeho výběru a s dalším čerstvým chimichurri na vrcholu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *