26. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte šťavnatý argentinský steak bife de chorizo připravený na grilu. Tento lahodný recept vás okouzlí perfektním spojením vůně grilovaného masa s bohatou chutí choriza. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem upečeným přímo na grilu.
Suroviny
- 4 kusy bife de chorizo
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nastrouhané
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Bife de chorizo osolte, opepřete a potřete olivovým olejem smíchaným s nastrouhaným česnekem. Nechte minimálně hodinu odležet v lednici.
- Rozpalte gril na vysokou teplotu.
- Položte bife de chorizo na rozpálený gril a grilujte 5-6 minut z každé strany (pro medium rare). Čas grilování záleží na tloušťce masa a preferovaném stupni propečení.
- Po dokončení grilování nechte maso odpočinout alespoň 5 minut a pak podávejte teplé.