4. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Bife de Chorizo“ je tradiční argentinské jídlo, které si jistě zamilujete. Tento recept vás přivede k dokonalému grilování bifteku z hovězího masa. Chutný kousek masa je marinován v aromatických bylinkách a připraven na grilu tak, aby byl zvenku křupavý a uvnitř šťavnatý. Doporučujeme tento recept vyzkoušet na letních večerech s rodinou nebo přáteli. Užijte si dokonalou chuť argentinské kuchyně!
Suroviny:
- 2 kusy bifteků (váha dle přání)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 stroužky česneku (nasekané)
Postup:
- Nejprve si připravíme marinádu. Ve vhodné misce smícháme olivový olej, sůl, pepř, sladkou papriku, oregano a nasekaný česnek.
- Bifteky umyjeme a osušíme. Vložíme do marinády a pořádně potřeme z obou stran. Necháme asi 30 minut odležet, ideálně v lednici, aby se příjemně prolnuly chutě.
- Gril předehřejeme na střední teplotu. Opatrně umístíme bifteky na grilovací rošt a grilujeme asi 4-6 minut z každé strany, podle preferovaného stupně propečení. Čas grilování závisí na tloušťce a velikosti bifteků.
- Po dobu grilování nezvedáme bifteky a nepřeklápíme je, aby se vytvořil krásný grilovací efekt.
- Po dokončení grilování necháme měkké a šťavnaté bifteky ještě chvíli odpočinout na prkénku nebo talíři pod pokličkou, aby se šťáva rovnoměrně rozložila.
- Hotové Bife de Chorizo podáváme s grilovanou zeleninou, bramborami nebo přílohou dle vlastního výběru.