4. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Bife de Chorizo
zdroj: Recepty 24/7

Bife de Chorizo“ je⁣ tradiční ⁢argentinské jídlo, které​ si jistě zamilujete. Tento recept vás přivede k dokonalému grilování bifteku z hovězího⁣ masa. Chutný kousek ⁣masa je‌ marinován v ⁤aromatických bylinkách a​ připraven na grilu tak, aby byl zvenku křupavý a uvnitř šťavnatý. Doporučujeme tento recept vyzkoušet na letních večerech s rodinou nebo přáteli.⁣ Užijte si dokonalou ​chuť argentinské kuchyně!

Suroviny:

  • 2 kusy bifteků (váha dle přání)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička‍ soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžička mleté sladké ‌papriky
  • 1​ lžička sušeného oregana
  • 2 stroužky česneku (nasekané)

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu. ​Ve vhodné misce smícháme olivový olej, ​sůl, pepř, sladkou ‌papriku, oregano a nasekaný česnek.
  2. Bifteky umyjeme a osušíme. ​Vložíme do marinády a pořádně potřeme⁤ z obou stran. Necháme asi 30 minut odležet, ⁣ideálně v lednici, aby⁤ se příjemně prolnuly chutě.
  3. Gril předehřejeme na střední teplotu. Opatrně umístíme bifteky na⁣ grilovací rošt a grilujeme asi 4-6 minut z každé strany,⁤ podle preferovaného⁢ stupně propečení. Čas grilování⁣ závisí na tloušťce a velikosti⁤ bifteků.
  4. Po dobu grilování nezvedáme bifteky a nepřeklápíme je, aby se vytvořil krásný grilovací efekt.
  5. Po dokončení grilování ⁢necháme měkké a šťavnaté bifteky ještě chvíli odpočinout na‌ prkénku‍ nebo talíři pod pokličkou, aby se šťáva rovnoměrně rozložila.
  6. Hotové Bife de Chorizo podáváme s grilovanou zeleninou, bramborami nebo přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *