21. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční jihokorejské jídlo, které si můžete připravit i doma v české kuchyni. Podívejte se na náš recept a nechte se inspirovat k vytvoření lahodného Bibimbapu, plného různých ingrediencí a bohaté chuti. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 300g vařené rýže
- 200g mrkve
- 200g štíhlé hovězí
- 200g špenátu
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na začátek si oloupejte a nakrájejte mrkev na jemné nudličky.
- Poté si na pánvi orestujte nakrájenou mrkev společně s hovězím, které předem nakrájejte na tenké plátky.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, česnek, sůl a pepř a nechte vařit do měkka.
- Mezitím si orestujte špenát na pánvi.
- Vezměte si kastrůlek s vroucí vodou a uvařte si vajíčka na tvrdo.
- Nakonec si na talíř nasypte vařenou rýži, nahoře položte restovanou mrkev s hovězím, orestovaný špenát a nakonec našijte rozkrojená vajíčka.
- Pokapejte sezamovým olejem a můžete podávat. Dobrou chuť!