27. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční míchání rýže a zeleniny.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s různými druhy zeleniny, masem a pikantní omáčkou. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbený po celém světě a snadno se připravuje doma. Vyzkoušejte tento recept na bibimbap a dopřejte si lahodný zážitek z korejské kuchyně.

Suroviny:

  • 200g rýže
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 šalotka
  • 100g hrášku
  • 100g ředkviček
  • 150g tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička chilli omáčky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi osmažte na menší kousky nakrájenou mrkev, cuketu, šalotku, hrášek a tofu.
  3. Přidejte nakrájené ředkvičky a promíchejte.
  4. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, chilli omáčku a dochuťte solí a pepřem.
  5. Na talíři servírujte rýži a vršek ozdobte směsí zeleniny a tofu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *