27. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s různými druhy zeleniny, masem a pikantní omáčkou. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbený po celém světě a snadno se připravuje doma. Vyzkoušejte tento recept na bibimbap a dopřejte si lahodný zážitek z korejské kuchyně.
Suroviny:
- 200g rýže
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 šalotka
- 100g hrášku
- 100g ředkviček
- 150g tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička chilli omáčky
- sůl, pepř
Postup:
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi osmažte na menší kousky nakrájenou mrkev, cuketu, šalotku, hrášek a tofu.
- Přidejte nakrájené ředkvičky a promíchejte.
- Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, chilli omáčku a dochuťte solí a pepřem.
- Na talíři servírujte rýži a vršek ozdobte směsí zeleniny a tofu.