2. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo Bibimbap, které spojuje chutné grilované maso, zeleninu a rýži do lahodné směsi plné exotických chutí. Navštivte náš web a objevte recept, který vám odhalí tajemství tradiční korejské kuchyně.
Suroviny
- 400g rýže
- 200g hovězího masa (např. hovězí roštěná)
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 100g špenátu
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájené kostky masa. Přidejte sójovou omáčku a nechte masa propečené.
- Orestujte na pánvi nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na kolečka nakrájenou cuketu.
- V další pánvi si opečte na oleji vejce na mírně do twarda.
- Přidejte do masa i zeleninu a míchejte alespoň 5 minut. Do směsi pak přidejte i uvařenou rýži.
- Rýži s masem a zeleninou přeneste do mísy, na vrch pokapejte sezamovým olejem a posypte nasekaným špenátem. Na vrch dejte opečené vejce.
- Podávejte s korejskou pikantní omáčkou kimchi.