3. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je lahodné tradiční korejské jídlo, které spojuje různé ingredience jako rýži, zeleninu, maso a omáčky do jednoho chutného pokrmu. Tento jednoduchý a zdravý recept je oblíbeným pokrmem v korejské kuchyni a přináší nezapomenutelnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte si připravit bibimbap doma a ochutnejte autentickou korejskou kuchyni!
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 100g hovězího masa (nebo libovolného masa)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 šalotka
- 3 čerstvá vejce
- Sojová omáčka
- Česnek
- Sůl
- Pepř
- Sezamový olej
- Rýžový ocet
- Kimchi (korejská nakládaná zelenina)
Postup
- Na pánvi osmahněte na sezamovém oleji nakrájené maso, dochuťte solí a pepřem a nechte odstát.
- Připravte zeleninu – na tenké plátky nakrájejte mrkev, okurku a šalotku. Také nakrájejte kimchi.
- Vejce uvařte na tvrdo a nakrájejte na plátky.
- Do misek rozdělte vařenou rýži. Na vrch rýže nasaďte vyrestované maso, zeleninu, nakrájená vejce a kimchi.
- Pokapte sojovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Dochutit můžete i čerstvě nasekaným česnekem.
- Smíchejte všechny ingredience a můžete podávat. Dobrou chuť!