3. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejský pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je lahodné tradiční korejské jídlo, které spojuje různé ingredience jako rýži, zeleninu, maso a omáčky do jednoho chutného pokrmu. Tento jednoduchý a zdravý recept je oblíbeným pokrmem v korejské kuchyni a přináší nezapomenutelnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte si připravit bibimbap doma a ochutnejte autentickou korejskou kuchyni!

Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 100g hovězího masa (nebo libovolného masa)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 šalotka
  • 3 čerstvá vejce
  • Sojová omáčka
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • Sezamový olej
  • Rýžový ocet
  • Kimchi (korejská nakládaná zelenina)

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na sezamovém oleji nakrájené ​​maso, dochuťte solí a pepřem a nechte odstát.
  2. Připravte zeleninu – na tenké plátky nakrájejte mrkev, okurku a šalotku. Také nakrájejte kimchi.
  3. Vejce uvařte na tvrdo a nakrájejte na plátky.
  4. Do misek rozdělte vařenou rýži. Na vrch rýže nasaďte vyrestované maso, zeleninu, nakrájená vejce a kimchi.
  5. Pokapte sojovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Dochutit můžete i čerstvě nasekaným česnekem.
  6. Smíchejte všechny ingredience a můžete podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *