25. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské smíchaná rýže
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo bibimbap, které spojuje křupavou zeleninu, maso a vajíčko s aromatickou omáčkou. Tato lahodná směs je podávána na horké rýži a přináší do vaší kuchyně jedinečnou kombinaci chutí a vůní. Připravte si bibimbap doma a nechte se unést korejskými lahůdkami!

Suroviny

  • 400 g vařené rýže
  • 100 g hovězího masa (nebo libovolného masového výrobku)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 100 g špenátu
  • 100 g shitake hub
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Uvařte rýži dle návodu na obalu.
  2. Na pánvi osmažte na kostky nakrájené hovězí maso a po upečení opepřete.
  3. Na másle zpěníme na plátky nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev, osolíme a po chvíli přidáme na tenké plátky nakrájené shitake houby.
  4. Do mísy dáme vařenou rýži, na ni nakládanou zeleninu, upečené maso a na kostky nakrájený špenát.
  5. V pánvi rozklepneme 2 vajíčka, osolíme, přidáme cukr, pepř, lžíci sójové omáčky a sezamový olej a promícháme ve vaječnou směs.
  6. Směs vajec, omáčky a oleje nalijeme na směs rýže, zeleniny a masa ve skleněné misce.
  7. Podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *