25. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo bibimbap, které spojuje křupavou zeleninu, maso a vajíčko s aromatickou omáčkou. Tato lahodná směs je podávána na horké rýži a přináší do vaší kuchyně jedinečnou kombinaci chutí a vůní. Připravte si bibimbap doma a nechte se unést korejskými lahůdkami!
Suroviny
- 400 g vařené rýže
- 100 g hovězího masa (nebo libovolného masového výrobku)
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 100 g špenátu
- 100 g shitake hub
- 2 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř
Postup
- Uvařte rýži dle návodu na obalu.
- Na pánvi osmažte na kostky nakrájené hovězí maso a po upečení opepřete.
- Na másle zpěníme na plátky nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev, osolíme a po chvíli přidáme na tenké plátky nakrájené shitake houby.
- Do mísy dáme vařenou rýži, na ni nakládanou zeleninu, upečené maso a na kostky nakrájený špenát.
- V pánvi rozklepneme 2 vajíčka, osolíme, přidáme cukr, pepř, lžíci sójové omáčky a sezamový olej a promícháme ve vaječnou směs.
- Směs vajec, omáčky a oleje nalijeme na směs rýže, zeleniny a masa ve skleněné misce.
- Podáváme teplé.