21. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské směsice rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo složené z rýže, zeleniny, masa a vaječného žloutku. Tato lahodná směsice se podává s omáčkou gočužang, která jí dodává pikantní a ostrou chuť. Připravte si doma svou vlastní bibimbap a ochutnejte autentickou korejskou kuchyni! S receptem Bibimbap – tradiční korejské směsice rýže to zvládnete i vy.

Suroviny

  • 2 šálky uvařené rýže
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 šalotka
  • 100 g špenátu
  • 150 g hovězího masa
  • 2 vejce
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje
  • kimchi podle chuti
  • sezamová semínka

Postup

  1. Nakrájejte mrkev, cuketu a šalotku na tenké nudličky.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm zeleninu a hovězí maso nakrájené na nudličky.
  3. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr a smažte až do doby, kdy je maso propečené a zelenina měkká.
  4. Ve druhé pánvi osmahněte vejce na přepáleno, aby bylo žloutek tekutý.
  5. Na talíři rozprostřete uvařenou rýži a přidejte na ni smaženou zeleninu s masem.
  6. Na vrch rozprostřete přepálené vejce a ozdobte kimchi a sezamovými semínky.
  7. Bibimbap je tradičně podáván s polévkou a fermentovanými přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *