8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje výrazné chutě a různorodé textury. Tato lahodná směs rýže se zeleninou a masem je oblíbenou volbou pro ty, kteří milují pikantní a exotickou kuchyni. Podává se s korejskou omáčkou gochujang a syrovým vajíčkem na vrcholu, což mu dodává další vrstvu chuti a krémové konzistence. Vyzkoušejte tento autentický korejský recept doma a přenesete se do jiné kultury jen s jedním soustem.
Suroviny
- 250g rýže
- 400g masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 1 šalotka
- 100g hrášku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl, pepř, chilli podle chuti
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu. Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké proužky.
- Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi s olejem. Přidejte nakrájenou cibuli a šalotku.
- Přidejte nakrájenou mrkev, cuketu a hrášek. Zalijte všechen zeleninu sójovou omáčkou a nechte krátce restovat.
- Přidejte sůl, pepř a chilli dle chuti. Nakonec přidejte sezamový olej a promíchejte.
- Na talíři rozdělte vařenou rýži a navrch naložte směs zeleniny a masa. Dobrou chuť!