8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské směsi rýže se zeleninou a masem.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje výrazné chutě a různorodé textury. Tato lahodná směs rýže se zeleninou a masem je oblíbenou volbou pro ty, kteří milují pikantní a exotickou kuchyni. Podává se s korejskou omáčkou gochujang a syrovým vajíčkem na vrcholu, což mu dodává další vrstvu chuti a krémové konzistence. Vyzkoušejte tento autentický korejský recept doma a přenesete se do jiné kultury jen s jedním soustem.

Suroviny

  • 250g rýže
  • 400g masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 1 šalotka
  • 100g hrášku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • sůl, pepř, chilli podle chuti

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké proužky.
  2. Maso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi s olejem. Přidejte nakrájenou cibuli a šalotku.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, cuketu a hrášek. Zalijte všechen zeleninu sójovou omáčkou a nechte krátce restovat.
  4. Přidejte sůl, pepř a chilli dle chuti. Nakonec přidejte sezamový olej a promíchejte.
  5. Na talíři rozdělte vařenou rýži a navrch naložte směs zeleniny a masa. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *