26. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské směsi rýže a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje lahodné kombinace rýže, zeleniny a masových složek. Tento jednoduchý a chutný recept je oblíbený pro svou pestrou paletu chutí a jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte bibimbap doma a ochutnejte autentickou korejskou kuchyni.

Suroviny

  • 220g rýže
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 pórek
  • 100g špenátu
  • 4 vajíčka
  • 200g hovězího masa (libové) nebo tofu (pro vegetariány)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička koření Gochujang (korejská chilli pasta)

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
  2. Na pánvi osmažte nakrájené hovězí maso nebo tofu s 2 lžícemi sójové omáčky a 1 lžící sezamového oleje. Nechte vychladnout.
  3. Oloupejte a nakrájejte mrkev na tenké proužky. Okurku nakrájejte na plátky, pórek na kolečka a špenát na menší kousky.
  4. Na pánvi si osmažte jedno vajíčko na sluncový-side-up.
  5. Do misek si naaranžujte všechny připravené suroviny – rýži, zeleninu, maso nebo tofu a vajíčko na vrcholu.
  6. Smíchejte zbylé ingredience (2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci sezamového oleje, cukr a Gochujang) a polejte směs na misce.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *