14. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské směsi rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s různými zeleninami, masem, vejci a omáčkou Gochujang. Jednoduché a zároveň chutné jídlo, které můžete snadno připravit i doma. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si toto lahodné jídlo plné barev a chutí.

Suroviny

  • 400g vařené rýže
  • 200g hovězího masa (tlusté kousky)
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 100g mladého špenátu
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce oleje
  • 1 česneková stroužek
  • 1 lžička cukru

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme hovězí maso nakrájené na nudličky.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a cuketu a dusíme, dokud nezměknou.
  3. Do zvláčněného špenátu přilijeme 1 lžíci sójové omáčky a dusíme do zhoustnutí.
  4. Zvláčněné vajíčka orestujeme a nakrájíme na plátky.
  5. Na talíř rozdělíme vařenou rýži a položíme na ni maso s zeleninou a špenátem.
  6. Do středu talíře dáme nakrájená vajíčka.
  7. V misce smícháme 3 lžíce sójové omáčky, sezamový olej, cukr a pokrájený česnek.
  8. Tuto omáčku přelijeme přes bibimbap a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *