19. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap, tradiční korejské jídlo, je skvělou kombinací rýže, zeleniny, masa a koření. Tento barevný a lahodný pokrm je oblíbený po celém světě. Vyzkoušejte připravit bibimbap doma a nechte se unést jeho jedinečnou chuťí!
Suroviny
- 300 g dlouhozrnné rýže
- 400 g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
- 2 mrkve
- 2 okurky
- 1 hrnek naklíčených sójových klíčků
- 4 vajíčka
- 4 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky octa
- 1 korejská paprika, nať – na ozdobu
Postup
- Uvařte rýži dle návodu a nechte ji vychladnout.
- Maso nakrájejte na tenké plátky a osmažte na pánvi. Přidejte lžičku cukru, stroužek mletého česneku a 2 lžičky sójové omáčky.
- Mrkve a okurky nastrouhejte na tenké nudličky.
- Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi osmažte naklíčené sójové klíčky se zbylým česnekem a omáčkou, přidejte sezamový olej.
- Na talíři servírujte rýži, do středu dejte maso a okraje ozdobte nakrájenými vejci, mrkví, okurkami a naklíčenými klíčky.
- Zdobte naťí a korejskou paprikou.