19. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské směsi rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap, tradiční korejské jídlo, je skvělou kombinací rýže, zeleniny, masa a koření. Tento barevný a lahodný pokrm je oblíbený po celém světě. Vyzkoušejte připravit bibimbap doma a nechte se unést jeho jedinečnou chuťí!

Suroviny

  • 300 g dlouhozrnné rýže
  • 400 g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
  • 2 mrkve
  • 2 okurky
  • 1 hrnek naklíčených sójových klíčků
  • 4 vajíčka
  • 4 lžičky sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky octa
  • 1 korejská paprika, nať – na ozdobu

Postup

  1. Uvařte rýži dle návodu a nechte ji vychladnout.
  2. Maso nakrájejte na tenké plátky a osmažte na pánvi. Přidejte lžičku cukru, stroužek mletého česneku a 2 lžičky sójové omáčky.
  3. Mrkve a okurky nastrouhejte na tenké nudličky.
  4. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  5. Na pánvi osmažte naklíčené sójové klíčky se zbylým česnekem a omáčkou, přidejte sezamový olej.
  6. Na talíři servírujte rýži, do středu dejte maso a okraje ozdobte nakrájenými vejci, mrkví, okurkami a naklíčenými klíčky.
  7. Zdobte naťí a korejskou paprikou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *