8. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské směsi rýže.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje skvělé chutě a pestrou paletu ingrediencí. Tato směs rýže, zeleniny, masa a koření vám poskytne nezapomenutelný zážitek z jídla. Vyzkoušejte recept na bibimbap a zkuste si sami připravit toto lahodné korejské jídlo doma!

Suroviny

  • 300 g vařené rýže
  • 100 g hovězího masa (nebo libovolného masa podle preference)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 100 g špenátu
  • 2 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička česneku (nastrouhaný nebo mletý)
  • 1 lžička zázvoru (nastrouhaný nebo mletý)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi smažte maso (nakrájené na nudličky) a míchejte s sójovou omáčkou, sezamovým olejem, cukrem, česnekem, zázvorem, solí a pepřem.
  2. Mrkev a okurku nakrájejte na tenké trubičky, špenát omyjte a oloupejte.
  3. Vymačkejte špenát a smažte ho na pánvi.
  4. Smažte vajíčka na mírně rozkvedlaném oleji tak, aby žloutky zůstaly tekuté.
  5. Na talíři rozložte vařenou rýži, položte na ni smažené maso, zeleninu a vajíčka.
  6. Dochuťte podle chuti, případně podávejte se zázvorovou omáčkou nebo korejským chilli pastou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *