7. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské smažené rýžové jídlo.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo Bibimbap doma! Toto lahodné smažené rýžové jídlo je plné chutí a zdravých ingrediencí, které vás nadchnou. Podívejte se na náš recept a překvapte své chuťové buňky. Jeden skvělý způsob, jak objevovat nové kuchyně!

Suroviny

  • 300g jasmínové rýže
  • 200g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 100g špenátu
  • 3 vajíčka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička susamového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
  2. Na pánvi si osmahněte nakrájené hovězí maso (nebo tofu) se stroužkem česneku a cibulí. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Uvařte vajíčka natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Oloupejte a nakrájejte mrkev, okurku a špenát.
  5. Na pánev dejte olej a osmahněte zeleninu – mrkev, okurku a špenát. Přidejte do ní sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a susamový olej. Ochutnejte solí a pepřem.
  6. V mise si rozdělte rýži, na ni položte maso, zeleninu a vajíčka. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *