7. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo Bibimbap doma! Toto lahodné smažené rýžové jídlo je plné chutí a zdravých ingrediencí, které vás nadchnou. Podívejte se na náš recept a překvapte své chuťové buňky. Jeden skvělý způsob, jak objevovat nové kuchyně!
Suroviny
- 300g jasmínové rýže
- 200g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 100g špenátu
- 3 vajíčka
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička susamového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- Na pánvi si osmahněte nakrájené hovězí maso (nebo tofu) se stroužkem česneku a cibulí. Dochutíme solí a pepřem.
- Uvařte vajíčka natvrdo, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Oloupejte a nakrájejte mrkev, okurku a špenát.
- Na pánev dejte olej a osmahněte zeleninu – mrkev, okurku a špenát. Přidejte do ní sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a susamový olej. Ochutnejte solí a pepřem.
- V mise si rozdělte rýži, na ni položte maso, zeleninu a vajíčka. Dobrou chuť!