13. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské rýžové jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které se skládá z míchaného rýže s různými druhy zeleniny, masem a pikantní omáčkou. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbený po celém světě a snadno se připravuje doma. Podívejte se na náš recept na bibimbap a užijte si autentickou korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova!

Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 100g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 šalotka
  • 4 vajíčka
  • Sojová omáčka
  • Sesamový olej
  • Míchaná zelenina (např. špenát, ředkvičky)
  • Gochujang omáčka (korejská pikantní pasta)

Postup

  1. Na rozpálené pánvi osmažte vajíčka na sluncovýrozdél, nechte stranu žloutku měkkou.
  2. Na téže pánvi osmažte nudličky hovězího masa s nadrobeným česnekem a sojovou omáčkou.
  3. Pokrájejte zeleninu na proužky, jemné nudličky nebo kostky, jak preferujete.
  4. V misce smíchejte vařenou rýži s sesamovým olejem.
  5. Na talíři nebo v misce servírujte směs rýže a zeleniny s hovězím masem a orestovanými vajíčky.
  6. Před podáváním přidejte lžíci gochujang omáčky a promíchejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *