13. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které se skládá z míchaného rýže s různými druhy zeleniny, masem a pikantní omáčkou. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbený po celém světě a snadno se připravuje doma. Podívejte se na náš recept na bibimbap a užijte si autentickou korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova!
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 100g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 šalotka
- 4 vajíčka
- Sojová omáčka
- Sesamový olej
- Míchaná zelenina (např. špenát, ředkvičky)
- Gochujang omáčka (korejská pikantní pasta)
Postup
- Na rozpálené pánvi osmažte vajíčka na sluncovýrozdél, nechte stranu žloutku měkkou.
- Na téže pánvi osmažte nudličky hovězího masa s nadrobeným česnekem a sojovou omáčkou.
- Pokrájejte zeleninu na proužky, jemné nudličky nebo kostky, jak preferujete.
- V misce smíchejte vařenou rýži s sesamovým olejem.
- Na talíři nebo v misce servírujte směs rýže a zeleniny s hovězím masem a orestovanými vajíčky.
- Před podáváním přidejte lžíci gochujang omáčky a promíchejte.