8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejské pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejský pokrm složený z různých čerstvých surovin jako zelenina, maso, rýže a pikantní omáčka. Tento barevný a chutný pokrm je jednoduchý k přípravě a perfektní pro ty, kteří chtějí ochutnat autentickou korejskou kuchyni. Vyzkoušejte tento lahodný bibimbap recept a okusit výjimečné chutě Koreje.

Suroviny

  • 200g vařené rýže
  • 100g nakrájené zeleniny (mrkev, špenát, ředkvičky, cizrna)
  • 100g hovězího masa
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička oleje

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájenou zeleninu a smažíme do měkka.
  3. V míse smícháme vařenou rýži se sojovou omáčkou, cukrem a sezamovým olejem.
  4. Vsuší pánvi osmažíme vajíčka na slunečnicovém oleji.
  5. Na talíři smícháme rýži s masem a zeleninou, navrch položíme osmažená vajíčka.
  6. Pokrm podáváme s kimchi (korejským fermentovaným zelím).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *