8. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejský pokrm složený z různých čerstvých surovin jako zelenina, maso, rýže a pikantní omáčka. Tento barevný a chutný pokrm je jednoduchý k přípravě a perfektní pro ty, kteří chtějí ochutnat autentickou korejskou kuchyni. Vyzkoušejte tento lahodný bibimbap recept a okusit výjimečné chutě Koreje.
Suroviny
- 200g vařené rýže
- 100g nakrájené zeleniny (mrkev, špenát, ředkvičky, cizrna)
- 100g hovězího masa
- 2 vajíčka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička oleje
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a smažíme do měkka.
- V míse smícháme vařenou rýži se sojovou omáčkou, cukrem a sezamovým olejem.
- Vsuší pánvi osmažíme vajíčka na slunečnicovém oleji.
- Na talíři smícháme rýži s masem a zeleninou, navrch položíme osmažená vajíčka.
- Pokrm podáváme s kimchi (korejským fermentovaným zelím).