15. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Jedná se o směs různých ingrediencí, jako jsou zelenina, maso, rýže a vajíčko, které vytváří lahodnou a vyváženou kombinaci. Vyzkoušejte tento autentický recept a podělte se o nezapomenutelnou chuť korejské kuchyně s celou rodinou. Buďte připraveni na chuťovou explozi!
Suroviny
- 400g rýže
- 200g hovězího masa
- 2 mrkve
- 1 okurka
- 100g špenátu
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička česneku (nasekaného)
- 1 lžička zázvoru (nasekaného)
Postup
- Uvařte rýži dle návodu na obalu.
- Na pánvi osmahněte hovězí maso nakrájené na tenké proužky.
- Na stejnou pánvi osmahněte nasekaný česnek a zázvor.
- Přidejte špenát a restujte ho do změknutí.
- Oloupejte a nastrouhejte mrkev a okurku.
- Ve slabě osolené vodě uvařte vajíčka natvrdo.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr.
- Na talíři poskládejte rýži, maso, zeleninu a vařené vajíčko.
- Pokapejte omáčkou a podávejte.