6. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s kuřecím masem a zeleninou je klasický korejský pokrm plný chuti a výživných ingrediencí. V tomto receptu se setkávají křupavá zelenina, šťavnaté kousky kuřecího masa a výrazné koření, které vytváří dokonalou kombinaci chuťových dojmů. Připravte si tento lahodný pokrm doma a dopřejte si kousíček Koreje v pohodlí Vaší kuchyně.
Suroviny
- 200g kuřecího masa
- 200g vařené rýže
- 1 mrkev
- 1 okurek
- 1 paprika
- 100g špenátu
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř
Postup
- Našekejte kuřecí maso na nudličky a osolte a opepřete. Opečte maso na pánvi s olejem dozlatova, poté odložte stranou.
- Připravte zeleninu – oloupejte a nastrouhejte mrkev, nakrájejte okurku a papriku na proužky. Špenát opláchněte.
- Ve vajíčku uvařte čtyři míchaná vajíčka.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr.
- Na pánvi osmahněte zeleninu do měkkého stavu. Poté přidejte rýži a smíchejte. Nalijte omáčku a znovu promíchejte.
- Rozložte směs rýže se zeleninou do misky. Navrch dejte opečené kuřecí maso a míchaná vajíčka.
- Podávejte teplé a podle chuti můžete přidat další omáčku nebo sezamová semínka.